Tel: 0266 321 012
office@bankfalvakozbirt.eu
Csikbankfalva, Hargita megye

🔍
 
 
Botránnyal búcsúzott vásárhelyi járatától az Autotransport (2008-07-02)
2010-01-10
 

Ha el találják rontani a csomagtartót, letöröm mind a két kezüket – így „ bánt” az egyik utasa szerint az Autotransport Rt. buszvezetôje a cég egyik utolsó marosvá­sárhelyi útján.
Július 1-jétôl a volt állami válla­latból egyenesen származtatható szállítási cég több járatát is elvesztette.

„Parajdon szálltam fel, csomagokkal, kísérőm – segíteni akarván – ki akarta nyitni a csomagtartót, hogy ne zavarjuk az utasokat. Erre a sofőr kiszökött, s ordítani kezdett, hogy merészeltük kinyitni, ha le találjuk törni, eltöri mind a két kezünket” – panaszolta szerkesztőségünkben az Autotransport Rt. utolsó előtti Marosvásárhely és Csíkszereda között közlekedő járatának egyik utasa. Gálfi Klára felháborodása még az eset után egy nappal sem nyugodott, szinte reszketve mesélte el a történteket.
Elmondta, a buszvezető végig nagyon csúnyán beszélt az utasokkal, például egy idős néni meg akarta kérni, hogy a sörgyárnál tegye ki. Durván ráförmedt, hogy mit képzel, külön neki most le fog szállni, s kipakolja csomagját a tartóból? „Én nem tudom, de vagy tartson a cég illemtanórákat alkalmazottainak arról, hogyan kell bánni az utasokkal, vagy rúgja ki azokat, akik nem felelnek meg, hisz belőlünk, utasokból élnek. S mindamellett koszos, lassú és büdös is volt a busz” – vázolta Gálfi Klára.
Az Autotransport Rt. igazgatója, Páll Gyula kérésünkre utánanézett a történteknek, kiderítve, hogy a vasárnapi vásárhelyi járatot Csobot István vezette, aki azonban tagadta, hogy durva lett volna vagy udvariatlan. „Beismerte, hogy egy kicsit mérges volt, de ilyeneket nem mondott, amit állítanak róla, sőt, ha kell, tanúkkal igazolja magát” – fejtette ki az igazgató.
A sofőr felháborodásának oka főnöke szerint, hogy a cégnél volt már botrány a csomagok eltűnésével kapcsolatban, s hogy ilyesmi ne történhessen meg, megerősítette a zárat. „Meg kellett volna kérniük őt, hogy nyissa ki a csomagtartót, különben könnyen elromlik” – közvetített Páll Gyula. Az igazgató úgy véli, az igazság valószínűleg valahol a két állítás között van, ő a maga részéről és a cég nevében azért elnézést kér az utastól, amennyiben megbántották, megsértették.

Rédai Attila

Elvesztett járatok
Az Autotransport Rt.-nél elég nagy gondok vannak ezekben a napokban, ugyanis éppen tegnaptól elvesztettek néhány fontos járatot – kiöregedett gépkocsiparkjukkal nem tudták felvenni a versenyt a konkurenciával. Így az egyik legrégebbi, legismertebb hosszú távú viszonylatukról, a Csíkszereda–Marosvásárhely közötti hajnali indulású és délutáni érkezésű járatról ki kellett vonuljanak – július 1-jétől az One Impex fedi le ezt az időpontot.
Búcsút kellett inteniük ugyanakkor a Csíkmenaságot, Potyandot, Csíkszentgyörgyöt és Csíkbánkfalvát kiszolgáló járataiknak is, ahová július 1-jétől az Open World jár. Még mindig maradt azonban tizenkét járatuk a Csíki-medencében és a Gyimesekben, így attól nem félnek, hogy lakatot kellene tegyenek az ajtóra. Továbbá reménykednek abban is, hogy év végére sikerül felszámolni adósságaikat, s onnantól már a járműpark felújításába fektethetik a pénzt.

LELŐHELY

Csíki Hírlap

 
Vissza
 
 
 
 
 
copyright 2016 Csíkbánkfalva közbirtokosság
design btz