Tel: 0266 321 012
office@bankfalvakozbirt.eu
Csikbankfalva, Hargita megye

🔍
 
 
Idén is lesz Mikulásmaraton
2010-01-10
 

A Hargita Megyei Vöröskereszt önkéntes mikulásai és krampuszai ötödik éve szaladnak végig a megye különböző településein november végén–december elején. Adományokat gyűjtenek, rászoruló gyermekek számára szeretnék szebbé tenni a karácsonyt. Idén az árvízkárosult családoknak készítenének tartalmas csomagokat, ezért jövő hét végén pénzt gyűjtenek az egymást váltó mikulások és krampuszok.

Ünnepi rendezvénnyel veszi kezdetét a Szakszervezeti Művelődési Ház stúdiótermében december 2-án 9 órakor a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal támogatásával az ötödik Mikulásmaraton, beszámolóval, Mikulás-kiállítással, melyre mindenkit szeretettel várnak, különösképpen a pedagógusokat. 11 órakor indul a csíkszeredai csillagfutás a Vöröskereszt Petőfi utcai székhelyétől, a város területén szaladnak a Mikulás-, valamint krampuszruhás önkéntesek egészen 16 óráig. Műsoros megállókat is beiktatnak, melyek során Mikulás-enekeket és miniszíndarabokat adnak elő az önkéntesek, a gyerekeket versenyekkel, játékokkal is szórakoztatják. A Mikulások édességet, a krampuszok virgácsot osztanak, a pénzadományokat perselybe gyűjtik (melyekről bizonylatot a hóembernek öltözött kasszás ad). A szaladókat feldíszített autók kísérik.

December 3–4-én kerül sorra a hosszú maraton, egy rövidebb meg egy hosszabb útszakaszon. Hatvan kilométert szalad az egyik csapat, Csíkszereda, Mindszent, Szentlélek, Csíkszentgyörgy, Me- naság, Bánkfalva, Szentmárton, Kozmás, Tusnád települések érintésével. Kétszáz kilométert tesznek meg, egészen Marosvásárhelyig stafétafutásban a hosszabb útszakaszt választó önkéntesek, Csicsó – Madéfalva – Dánfalva – Karcfalva – Szentdomokos – Marosfő – Vasláb – Salamás – Maroshévíz – Déda – Régen – Marosvásárhely útvonalon.

SZÉKELY JUDITH

LELŐHELY:

www.hhrf.org/hargitanepe/2005/nov/hn051125.htm

 
Vissza
 
 
 
 
 
copyright 2016 Csíkbánkfalva közbirtokosság
design btz